Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 21:50

«Συνοδοιπόροι στα όνειρα και την ελπίδα»

Με απόλυτη επιτυχία ανέβηκε επί σκηνής η παράσταση «Συνοδοιπόροι στα όνειρα και την ελπίδα», από την θεατρική ομάδα του 5ου ΓΕΛ Βέροιας, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015.

Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο, που έγραψε η μαθήτρια της Γ? τάξης του σχολείου Γρηγορία Ιωσηφίδου, όπου μοραλισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με τον αμοραλισμό, καθώς παρουσιάζεται το αιώνιο δίλημμα ανάμεσα στο δρόμο της αρετής και της κακίας που καλείται να αντιμετωπίσει ο ενήλικος άνθρωπος στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο. Η συγγραφέας έθεσε εύστοχα ερωτήματα για την κρίση των ηθικών αξιών και τη δύναμη του χρήματος να υποσκελίζει νεανικά ιδανικά και όνειρα σε μια εποχή πολιτικής και ηθικής διαφθοράς, μέσα από δύο διαφορετικούς χαρακτήρες, πρώην συμμαθητές, που εκπροσωπούν τους δύο αντιθετικούς πόλους.

Την παράσταση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ μεταξύ των θεατών παρευρέθηκαν και αρκετοί φίλοι και συμμαθητές των πρωταγωνιστών. Στο τέλος το κοινό καταχειροκρότησε όλους τους συντελεστές της παράστασης και ο Διευθυντής του 5ου ΓΕΛ Βέροιας Ελευθέριος Παπούλιας έδωσε τα συγχαρητήριά του προς τη θεατρική ομάδα του σχολείου, εκφράζοντας όλους τους υπόλοιπους θεατές?

Συντελεστές της παράστασης:

Έπαιξαν αλφαβητικά οι μαθητές/μαθήτριες: Δαλλοπούλου Αναστασία, Δολδούρη Κωνσταντίνα, Ιωσηφίδου Γρηγορία, Κανάρη Όλγα, Καπελλάκης Ανδρέας, Καραγιάννη Θάλεια, Καράμπαλη Ελπίδα, Κουκουρίκης Δημήτρης, Κουμπατής Νίκος, Κουμπουλίδης Παντελής, Κουμρία Εντουένα, Λαζόπουλος Ιωάννης, Μοτσιόπουλος Βασίλης, Παπαδημητρίου Μερσίνα, Παπαδοπούλου Ζέτα, Σελάμι Ασημίνα, Σοφάκης Κων/νος, Σπυριδωνίδου Ευαγγελία, Τζούρτζιας Βαλάντης, Τσαμπούρη Νικολέτα.

Παντομίμα: Δολδούρη Κωνσταντίνα, Καραγιάννη Θάλεια.

Σκηνογραφία: Κουμπουλίδης Παντελής.

Μουσική ομάδα: Γεωργουδάκης Γιάννης, Ζαφειρίου Πολυχρόνης, Καραγιάννη Θάλεια, Παπαδοπούλου Ελένη, Παπαδοπούλου Ζέτα, Πρελορέντζος Μάρκος, Σελάμι Ασημίνα, Τσαμπούρη Νικολέτα, Τσολακίδης Δημήτρης.

Πρωτότυπη μουσική δημιουργία: Κουκουρίκης Δημήτρης.

Επιμέλεια (σκηνοθεσία, σκηνογραφία, τεχνική υποστήριξη): Καραλής Δημήτρης, Λιακοπούλου Ευσταθία, Μοσχόπουλος Τάσος, Μπέτσα Ολυμπία, Χρυσής Σταμάτης.

Αφίσα: Μήτογλου Σοφία.

Ποίημα: Το Ναυάγιο του «σ? αγαπώ» I από την ποιητική συλλογή «Η τράπουλα του καλοκαιριού» του Δημήτρη Παπαστεργίου, εκδ. Ars Poetica

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του ηθοποιού Ιάκωβου Μπαρλαγιάννη, ο οποίος έδωσε τις συμβουλές του στα παιδιά.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την παράσταση?

Διαβάστηκε 951 φορές

Εικόνες