Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 07:38

Εκδήλωση μελοποιημένης ποίησης «Μαλαματένια Λόγια...»

Το σχολείο μας, τη Δευτέρα 4/4/2016 παρουσίασε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ένα σύνολο ποιημάτων που μελοποιήθηκαν από τους σπουδαιότερους συνθέτες του τόπου μας.

Ξεκινώντας από τον 17ο αιώνα και φτάνοντας ως τις μέρες μας, ο έρωτας, ο αγώνας, η καθημερινότητα των απλών ανθρώπων αλλά και η αγωνία για τον άνθρωπο εν γένει εκφράστηκαν μέσα από την ελληνική ποίηση. Έφτασαν δε στα χείλη του λαού μας μέσα από τη μουσική που συνόδευσε αυτά τα ποιήματα. Ήχοι που πατούν στην παράδοση, εξελίσσονται σε έντεχνη προσωπική δημιουργία και φτάνουν ως το ροκ των ημερών μας, ταξίδεψαν και «μάγεψαν» το κοινό σε μια βραδιά γεμάτη λόγο και νότες.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην μουσική ομάδα του 5ου ΓΕΛ Βέροιας και σε κάθε μέλος της ξεχωριστά για αυτή την υπέροχη βραδιά και πιο συγκεκριμένα στους μαθητές/τριες Αφεντουλίδη Ανδρέα, Γκουτζιλίκα Γιώργο, Έριν Αλμπέρτο, Ζαφειρίου Χρόνη, Καλαϊτζίδου Ανθή, Καραγιάννη Θάλεια, Καραγιουβάννη Φωτεινή, Καραγιουβάννη Νίκο, Νταμοτσίδου Μαρία, Πασίδου Ευγενία, Τσαμπούρη Νικολέτα, Τσολακίδη Δημήτρη, Σελάμι Ασημίνα και στους εκπαιδευτικούς Γεωργουδάκη Γιάννη και Λιακοπούλου Έφη, που είχαν την επιμέλεια της εκδήλωσης.

Διαβάστηκε 3496 φορές

Εικόνες