Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 13:39

Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας στην 4η Θεατρική Άνοιξη

Πιστό στην παράδοση που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, το 5ο ΓΕ.Λ. Βέροιας συμμετείχε και φέτος στην 4η Θεατρική Άνοιξη Γυμνασίων και Λυκείων Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας. Η παράσταση δόθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας σε συνεργασία με το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Βέροιας παρουσίασε το συλλογικό έργο «6 + 1 Ιδέες». Πρόκειται για ένα μοντερνικό δρώμενο, όπου η υποκριτική συναντιέται με τη μουσική και η κινησιολογία συνυπάρχει αρμονικά με εικαστικά στοιχεία video art. Πανανθρώπινες αξίες, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, η αγωνιστικότητα μετασχηματίζονται σε αυτοτελή θεατρικά στιγμιότυπα. Σήμερα άλλωστε, προβάλλει πιο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι άνθρωποι, να είμαστε πολιτικά ενεργοί και να διεκδικούμε θεμελιώδη δικαιώματα, να μας διακρίνει η αγάπη και ο στοχασμός, η αισιοδοξία για το μέλλον, το γνήσιο ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο?

Τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφική και την ενδυματολογική επιμέλεια ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Χαρά Αξούριστου, Κατερίνα Τότσκα και Αριστοτέλης Παπαγεωργίου. Συνέπραξαν οι συνάδελφοι του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Παναγιώτα Ιωαννίδου και Ελένη Ψαρά. Στη μουσική επένδυση της παράστασης συνέβαλαν ο Συμεών Καραγαβριηλίδης και ο Βασίλης Καραγαβριηλίδης με την κιθάρα του.  Στη ρύθμιση του ήχου ήταν ο Σωτήρης Πανταζής. Τις χορογραφίες επιμελήθηκε η Θάλεια Καραγιάννη. Στην παρουσίαση αξιοποιήθηκε φωτογραφικό υλικό από το Free Rider. Τους ρόλους ερμήνευσαν οι μαθητές του 5ο ΓΕ.Λ: Παρθένα Αμανατιάδου, Δημήτριος Βασιλείου, Αναστασία Δαλλοπούλου, Απόστολος Δερβεντλής, Βασιλική Ζησιοπούλου, Θάλεια Καραγιάννη, Νικολέτα Καραϊσκου, Αγγελική Καστρίτση, Ιωάννης Λαζόπουλος, Κωνσταντίνα Λιάτσου, Ευδοξία Λουκίδου, Βασίλειος Μοτσιόπουλος, Μαρία Νταμοτσίδου, Μαρία Ξανθοπούλου, Μερσίνα Παπαδημητρίου, Ζωγραφιά Παπαδοπούλου, Ευάγγελος Παρασκευαϊδης, Ευγενία Πασίδου, Κωνσταντίνος Σοφάκης, Χρυσοβαλάντης Τζιούρτζιας και Κωνσταντίνος Τύπος. Από το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής έλαβαν μέρος οι: Νικολέττα Αντωνοπούλου, Παναγιώτης Βρέσκας, Χρήστος Κανδυλίδης, Ραφαήλ Ουσταμπασίδης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Αγγελική Παπαναστασίου, Γεώργιος Πετρόπουλος, Ελένη Πρόιου, Λάορα Ράμι, Νικόλαος Σαζακλίδης, Παναγιώτης ? Αλέξανδρος Στολτίδης, Συμεών Τσακαλίδης και Κωνσταντίνος Τσαμπούρης.

Διαβάστηκε 508 φορές

Εικόνες