Μαθητικοί διαγωνισμοί

Μια ακόμη σημαντική διάκριση σημείωσε μαθητής του 5ου ΓΕΛ Βέροιας σε μαθητικό διαγωνισμό. Ο μαθητής της Β τάξης Τάσιος Αναστάσιος απέσπασε έπαινο για την επίδοσή του στον 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου.

Ο μαθητής του σχολείου μας θα βραβευτεί μαζί με τους υπόλοιπους διακριθέντες μαθητές/τριες από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, σε ειδική εκδήλωση στο τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας και ευχές για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον!

Ανακοινώθηκαν από το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών τα αποτελέσματα της προκριματικής φάσης του 5ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου με την ανάρτηση της κατάστασης των προκρινόμενων (20) και των επιλαχόντων (5) μαθητών για την τελική φάση.

Στα αποτελέσματα αυτά η μαθήτρια της Β’ τάξης  του σχολείου μας Μήτογλου Σοφία κατέλαβε την 9η θέση με βαθμό 18 και της δίνεται η δυνατότητα να διαγωνιστεί στην τελική φάση η οποία θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 22 και 23 Απριλίου 2016.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας και στη φιλόλογο Κατερίνα Τότσκα, που προετοίμασε τα παιδιά, για αυτήν την σπουδαία επιτυχία! Ευχόμαστε το καλύτερο στην τελική φάση!

Το 5ο ΓΕΛ Βεροίας τιμήθηκε πρόσφατα στο 12ο NIFF - Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Νάουσας - για τις μαθητικές ταινίες του σχολείου "Ανάποδος Πλανήτης", "Junk food has consequences" και "Eat 's so simple".

video

«Ανάποδος Πλανήτης»

«Εικόνα και ήχος! Η ψευδαίσθηση της ζωής!»

«Ανάποδος Πλανήτης» είναι ο τίτλος της ταινίας με την οποία το 5ο ΓΕΛ Βέροιας συμμετείχε στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας Πλανήτης?μια ευκαιρία». Το διαγωνισμό αυτό συνδιοργάνωσαν το 2015 η ΝΕΡΙΤ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Eduardo Galeano «Ένας κόσμος ανάποδα» με σκοπό τη μετάδοση μηνυμάτων οικολογικής και ανθρωπιστικής συνείδησης.

Στον ανάποδο πλανήτη

? υπάρχουν πολίτες και όχι καταναλωτές

? ζουν άνθρωποι και όχι κοινό

? το σίδερο μαθαίνει να επιπλέει και ο φελλός να βυθίζεται

? οι άνθρωποι αγαπούν τη γη που τους χαρίζει τροφή.

Συντελεστές της ταινίας οι μαθητές και μαθήτριες του 5ου ΓΕΛ Βέροιας:

Αφεντουλίδης Ανδρέας, Δέτσου Άννα, Ζαρογιάννης Αλέξανδρος, Ιωαννίδης Στέργιος, Ιωσηφίδου Γρηγορία, Κανάρη Όλγα, Κουκουρίκης Δημήτρης, Κουμπατής Νίκος, Λαζόπουλος Γιάννης, Μεϊμαρίδου Μάγδα, Μοτσιόπουλος Βασίλης, Μπόμπας Γιώργος, Νταμοτσίδης Βλαδίμηρος, Ντόκα Αναστασία, Οικονομίδου Κατερίνα, Παρασκευαΐδης Βαγγέλης, Ράλλης Κώστας, Σακκάς Νίκος, Σελάμι Ασημίνα, Σοφάκης Κώστας, Σπυριδωνίδου Ευαγγελία, Στεργιόπουλος Στέφανος.

Πρωτότυπη μουσική επιμέλεια: Κουκουρίκης Δημήτρης.

Σκηνοθεσία, επεξεργασία του βίντεο: Φρη Ράιντερ.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες Χαρά Αξούριστου και Κατερίνα Τότσκα συγχαίρουν τα παιδιά για τον ενθουσιασμό, τη χαρά, το δημιουργικό πάθος και το ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας!

 

Το σχολείο μας κάθε χρόνο συμμετέχει σε λογοτεχνικούς και άλλους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς με συχνές διακρίσεις. Τη φετινή χρονιά συμμετείχε στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Όμιλος Πετρούπολης υπό την αιγίδα της UNESCO. 

Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι και συγχαίρουμε το μαθητή μας της Α΄ Τάξης Ζαφειρίου Πολυχρόνη, ο οποίος απέσπασε στο Διαγωνισμό αυτό το Τρίτο Βραβείο Ποίησης με το ποίημά του «η ζωή εν υάλω».

Πιστεύουμε πως το σχολείο δίνοντας ερεθίσματα και ευκαιρίες στους μαθητές να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους επιτελεί επάξια τον εκπαιδευτικό και ευρύτερα παιδαγωγικό του ρόλο.