Κυριακή, 06 Μαρτίου 2016 10:29

Online μάθημα Χημείας με γαλλικό σχολείο

Στις 4 Μαρτίου 2016, η ομάδα eTwinning του σχολείου μας αποτελούμενη από τους Ανδρέα Αφεντουλίδη, Χρόνη Ζαφειρίου, Αναστασία Δαλλοπούλου, Αγγελική Καστρίτση, Σταυρούλα Ζευγαροπούλου, Χάρη Ελευθεριάδη της Β? τάξης, στο πλαίσιο της eTwinning συνεργασίας ?Experiments in the lab are great fun? με το γαλλικό σχολείο Andre Malraux, Biarritz, πραγματοποίησε το πρώτο της online μάθημα με την αντίστοιχη ομάδα.

Οι μαθητές του σχολείου μας υπήρξαν καθηγητές των Γάλλων συνομηλίκων τους για μια διδακτική ώρα. Δίδαξαν λεπτομερώς και διεξήγαγαν ένα πείραμα οξειδοαναγωγής. Συγκεκριμένα πραγματοποίησαν την αντίδραση μεταξύ υδροχλωρικού οξέος και ψευδαργύρου στο εργαστήριο χημείας του σχολείου. Οι Γάλλοι μαθητές παρακολούθησαν την πειραματική διαδικασία, απάντησαν στις ερωτήσεις που τους υποβλήθηκαν στη διάρκεια του πειράματος και υπέβαλαν και αυτοί με τη σειρά τους ερωτήσεις- απορίες που αφορούσαν τα προϊόντα της αντίδρασης. Οι ερωτήσεις τους απαντήθηκαν από τους Έλληνες μαθητές και το μάθημα τελείωσε με επιτυχία.

Το εγχείρημα αυτό το παρακολούθησαν και μαθητές από την Α' τάξη τους σχολείου οι οποίοι ενθουσιαστήκαν από την όλη διαδικασία. Μέσα από τέτοιους είδους δραστηριότητες το σχολείο δίνει την ευκαιρία στους μαθητές του να έλθουν κοντά με μαθητές άλλων χωρών σε πραγματικό χρόνο, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους, να πάρουν πιθανούς ρόλους που ίσως έχουν ως ενήλικες αργότερα στη ζωή τους.

Διαβάστηκε 718 φορές