Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 09:21

Παρασκευή σαπουνιού από την ομάδα eTwinning

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, η ομάδα eTwinning του σχολείου, πραγματοποίησε ένα βιωματικό πείραμα στο πλαίσιο της eTwinning ευρωπαϊκής συνεργασίας ?Experiments in tha lab are great fun? με το γαλλικό σχολείο, Lycee experimental Andre Malraux, Biarritz.

Η ομάδα αποτελούνταν από τους παρακάτω μαθητές και μαθήτριες (Ανδρέας Αφεντουλίδης, Χρόνης Ζαφειρίου, Αγγελική Καστρίτση, Σταυρούλα Ζευγαροπούλου, Αναστασία Δαλλοπούλου, Χάρης Ελευθεριαδης της Β? τάξης)

Με την καθοδήγηση της χημικού Ραφτοπούλου Κατερίνας η ομάδα πραγματοποίησε, στο εργαστήριο χημείας, το πείραμα «παρασκευή σαπουνιού από λάδι». Οι συμμετέχοντες μαθητές, συνεργατικά, ως μέλη μιας ομάδας με διακριτούς ρόλους, ζύγισαν, υπολόγισαν, θερμομέτρησαν και παρασκεύασαν βήμα-βήμα ένα προϊόν υψηλής βιομηχανικής αλλά και παραδοσιακής αξίας. Το σαπούνι που παρασκεύασαν είχε τα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Το ίδιο πείραμα πραγματοποίησαν και οι Γάλλοι μαθητές δίνοντας στο σαπούνι τους τα χρώματα της Ελλάδας.
Την επόμενη μέρα και αφού το υλικό του σαπουνιού σταθεροποιήθηκε μοιράστηκαν πλάκες στην διεύθυνση του σχολείου και σε εκπαιδευτικούς.
Αυτή η κοινή δραστηριότητα, η παρασκευή σαπουνιών στα χρώματα των σημαιών των δυο χωρών , αποτελεί ένδειξη των δεσμών φιλίας που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στα δυο σχολεία κατά τη διάρκεια των δυο χρόνων συνεργασίας.

Διαβάστηκε 631 φορές