Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 11:03

Επίσκεψη Γαλλικού σχολείου στο 5ο ΓΕΛ Βεροίας

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 το γαλλικό σχολείο, Lycee Andre Malraux, από την πόλη Biarritz της Γαλλίας επισκέφθηκε το 5ο ΓΕΛ Βεροίας. Η γαλλική αποστολή αποτελούμενη από εικοσιένα μαθητές και τρεις καθηγητές φιλοξενήθηκε στις αίθουσες του 5ου ΓΕΛ Βεροίας και πήρε γεύση από την ελληνική σχολική ζωή.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γκανάς Αποστόλης τους υποδέχθηκε στο γραφείο του όπου του δόθηκε ως δώρο ένα βιβλίο σχετικά με της ιστορία και τους μύθους της Βασκικής περιοχής όπου βρίσκεται η πόλη Biarritz. Στη συνέχεια οι μαθητές ?Ελληνες και Γάλλοι παρουσίασαν την χώρα, την πόλη και το σχολείο τους.

Το 5ο ΓΕΛ διοργάνωσε ένα βιωματικό μάθημα Βιολογίας στο εργαστήριο του σχολείου. Ο κ. Ασικίδης Μιχάλης, βιολόγος του σχολείου, δίδαξε στους γάλλους και έλληνες μαθητές πως βρίσκουμε την ομάδα αίματος ενός ατόμου. Με πολύ απλό τρόπο, έχοντας ως διερμηνείς τους μαθητές Αναγνωστοπούλου Βιβή (Β1), Δέλλα Κατερίνα(Α2), Κουκουράβα Λεωνίδα(Α2) του 5ου ΓΕΛ, κατάφερε να προκαλέσει το ενδιαφέρον των γάλλων μαθητών, να έχει πολλούς εθελοντές ώστε να επαναληφτεί το βιωματικό πείραμα αρκετές φορές αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά πόσο σημαντική είναι η βιωματική μάθηση.

Τέλος η γαλλική αποστολή γεύτηκε τοπικές νοστιμιές στο σχολείο και αναχώρησε για τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας όπου έμειναν έκπληκτοι με τους θησαυρούς του μουσείου και την αρχαία ιστορία της Μακεδονίας.

Η συνεργασία των δυο σχολείων ξεκίνησε το 2014 και έχουν υλοποιηθεί δυο πρότζεκτ χημείας με τίτλους «Experiments in the lab are great fun» και «Let?s meet at the lab.»
https://live.etwinning.net/projects/project/107225,
https://live.etwinning.net/projects/project/118306,
http://let-meet-us-at-the-lab.blogspot.gr/

Τα πρότζεκτ υλοποίησαν μαθητές οι όποιοι έχουν αποφοιτήσει και τους υποστήριξαν οι καθηγητές Κατερίνα Ραφτοπούλου (χημικός), Ελένη Κωστοπούλου (αγγλικών) και Γιάννης Πουλιόβαλης (πληροφορικός)

Διαβάστηκε 357 φορές