Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 14:28

Online συνεργασία με σχολείο της Γαλλίας

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας «Πλέοντας σε ευρωπαϊκές πόλεις ?λιμάνια» οι μαθητές της Α? τάξης, που υλοποιούν την ερευνητική εργασία, συναντήθηκαν με Γάλλους μαθητές του πειραματικού σχολείου Andre Malraux από την πόλη Biarritz.

Η πόλη Biarritz αποτελεί λιμάνι - σταθμό στο νοερό ταξίδι που πραγματοποιούν μέσα από την ερευνητική εργασία. Χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα υπέβαλαν ερωτήσεις για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τα Biarritz, τα αξιοθέατα της, την καταγωγή των κατοίκων της, την ιστορία της. Με την σειρά τους οι Γάλλοι μαθητές υπέβαλαν και αυτοί ερωτήσεις για τη σχολική ζωή, την πόλη ,την χώρα,  την καθημερινότητα μας, ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα τώρα με την κρίση. Οι Γάλλοι μαθητές συμμετείχαν στην online συνάντηση στο πλαίσιο της σχολικής  ημέρας «Ανοίγουμε το σχολείο στον κόσμο».

Η επιτυχημένη συνεργασία του 5ου ΓΕΛ Βέροιας με το γαλλικό σχολείο συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά και οι δεσμοί φιλίας που έχουν δημιουργηθεί αποδίδουν καρπούς προς όφελος των δυο σχολικών κοινοτήτων.

Διαβάστηκε 616 φορές