Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 13:28

Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 οι μαθητές της Β΄ Λυκείου επισκέφτηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία αυτής της δράσης ανήκει στους ίδιους τους μαθητές, οι οποίοι επίμονα ζητούσαν μια τέτοια επίσκεψη.

Έτσι προετοιμάστηκαν - όλοι οι μαθητές - εκπονώντας εργασίες με την καθοδήγηση των καθηγητών τους στο μάθημα της Ιστορίας. Τις εργασίες τις παρουσίασαν με ομαδοσυνεργατικό και διασκεδαστικό τρόπο στους συμμαθητές τους, στις ίδιες τις αίθουσες του μουσείου.

Το γεγονός πως η βυζαντινή τέχνη απουσιάζει από τη διδακτέα ύλη ήταν ίσως ο λόγος που κινητοποίησε παιδιά και καθηγητές να καλύψουν αυτό το κενό με έναν βιωματικό τρόπο και σε έναν χώρο που πραγματικά αναδεικνύει αυτή την τέχνη και προκαλεί τον επισκέπτη να την ανακαλύψει. Όντως,  η έρευνα των μαθητών, οι ερωτήσεις που έκαναν, η προθυμία τους να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες αποδεικνύουν πως το μουσείο μπορεί να γίνει χώρος γόνιμης και δημιουργικής μάθησης.

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους και τους συγχαίρουμε για την παρουσία τους. Μας δίνουν κίνητρο να συνεχίσουμε?

Διαβάστηκε 596 φορές