Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 22:11

Η εκδρομή της Α' Λυκείου στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Α? Λυκείου του σχολείου μας, η οποία διήρκεσε από την Πέμπτη 7 έως την Κυριακή 10 Απριλίου 2016.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων των Αρχαίων Ελληνικών όπου διδάσκονται το 3ο βιβλίο (Κερκυραϊκά) Θουκυδίδη, της ιστορίας, όπου διδάσκονται το αντίστοιχο κεφάλαιο του Πελοποννησιακού πολέμου και των Θρησκευτικών, όπου διδάσκονται τους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς των χριστιανικών ναών.

Οι μαθητές-μαθήτριες επισκέφτηκαν το Παλαιό Φρούριο, το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, τη μονή της Παλαιοκαστρίτσας, το Αχίλλειο, το Μον Ρεπό στην Παλαιόπολη, όπου έμαθαν για την ιστορία της Κέρκυρας από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, και άλλους χώρους ιστορικής σημασίας.

Η λεπτομερής ξενάγηση τους βοήθησε να γνωρίσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού, ενώ οι στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες αρμονίας και ηρεμίας για όλους όσους συμμετείχαν στην εκδρομή.
Τέλος, αξίζει να επισημανθεί η άψογη συνεννόηση και συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των μαθητών-μαθητριών μας και των καθηγητών-συνοδών και η άριστη εντύπωση που άφησαν σε όλους για μια ακόμα φορά τα παιδιά μας.

Εκ μέρους των συνοδών εκπαιδευτικών
Σας ευχαριστούμε.

Διαβάστηκε 943 φορές