Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 11:12

Επίσκεψη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ

Tην Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, η ομάδα των μαθητών της Β τάξης που υλοποιούν την ερευνητική εργασία "How about some Salmon? Dionysios Solomos" επισκέφτηκε την Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ όπου παρακολούθησαν μάθημα/εργαστήριο σχετικά με τη ζωή και το έργο του Διονυσίου Σολωμού.

Το μάθημα δημιούργησε η καθηγήτρια της νεοελληνικής λογοτεχνίας κ. Τικτοπούλου η οποία με την αμεσότητά της και τον απλό της λόγο μάγεψε τους μαθητές οι οποίοι έφυγαν γεμάτοι γνώσεις και ωραία συναισθήματα. Πτυχές της παιδικής ηλικίας του εθνικού μας ποιητή , η ζωή του στην Κρεμόνα της Ιταλίας και η γλώσσα που χρησιμοποιούσε για να γράψει τα έργα του απασχόλησαν τους μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Οι μαθητές παρατήρησαν ότι και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο Σολωμός, όταν καλούνται να γράψουν σε μια άλλη γλώσσα. Η μητρική τους γλώσσα παρεμβαίνει στην ξένη γλώσσα, σκέπτονται και γράφουν όπως στην μητρική τους.
Η ομάδα των μαθητών αποτελείται από τους Αναγνωστοπούλου Βιβή, Αναστασίου Χρύσα, Βασιλείου Αντωνία, Δαρδακούλη Στέλλα, Καραβασιλείου Μάγδα, Κάσα Έλσα, Κουτσούκης Δημήτριος, Λαμπρακοπούλου Πηνελόπη, Μπουντάνι Αρτιόλα, Μπουντάνι Ορνέλα, Μπουτζιώνα Σοφία, Παπαδοπούλου Ελένη, Πελάγου Κων/να, Πετρίδου Μαρία, Προδρομίδου Ελένη, Τέτου Στέλλα, Τζαλίλη Βασιλική.
Υπευθ. Εκπαιδευτικός Ελένη Κωστοπούλου

Διαβάστηκε 374 φορές