Συγκεκριμένα, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 η 20μελής ομάδα των μαθητών που θα διεκπεραιώσουν το παραπάνω project στα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020 με την συνοδεία των καθηγητών-μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας του Προγράμματος Ασικίδη Μιχαήλ και Καραγιάννη Φράγκας, και σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Ομάδα του Σχολείου επισκέφθηκαν το Λουτράκι Αριδαίας προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά μια διαφορετική χρήση του νερού με ιαματικές ιδιότητες.
Εκεί, αφού επισκέφθηκαν τις πηγές των ιαματικών νερών, ενημερώθηκαν από τον βιολόγο καθηγητή του σχολείου μας, Ασικίδη Μιχαήλ για τις ευεργετικές ιδιότητες των συγκεκριμένων υδάτων, αλλά και παρόμοιες χρήσεις του σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Πληροφορήθηκαν πως οι πηγές βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, τα ζεστά νερά των πηγών οφείλονται στο θερμοπόταμο που διασχίζει την περιοχή, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από την πηγή σε υψόμετρο 360 -390 μέτρων και δημιουργούν στην κυριολεξία ένα φυσικό σπα, έχοντας σταθερή θερμοκρασία 37οC όλο το χρόνο.
Επίσης, ενημερώθηκαν για τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις, αλλά και με την ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.
Η παραπάνω Ομάδα δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο "Trans European Water Sustainability" στο οποίο συμμετέχουν τα σχολεία:
- Magleby Friog Efterskole, πόλη: Bagenkop/Δανία
- E S Dr. Augusto Cesar da Silva Ferreira, πόλη: Largo Pa Ribeira/ Πορτογαλία
- Liceo Scientifico Statale "Alfred Nobel", πόλη: Torre del Greco/Ιταλία
- Riga Secondary School No. 25, πόλη:Riga/Λετονία
- Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu, πόλη:Usak/Τουρκία
και θα ασχοληθούν με το νερό σε όλες τις μορφές του (πόσιμο, κινητήριο δύναμη, στοιχείο της φύσης, μέσο διασκέδασης κ.α.) αλλά και τη ρύπανση που μπορεί να υφίσταται εξαιτίας της παρέμβασης του ανθρώπου.
Το παραπάνω πρόγραμμα ERASMUS+ KA2, στο οποίο το σχολείο συμμετέχει ως εταίρος, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνική μονάδα για την χώρα μας είναι το ΙΚΥ