Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 21:32

Παρουσιάσεις προγραμμάτων Erasmus σε βιβλιοθήκη και Μεντρεσέ τζαμί

Στη βιβλιοθήκη του 5ου ΓΕΛ Βέροιας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 παρουσίαση όλων των προγραμμάτων  που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-19 (Ευρωπαϊκά, Περιβαλλοντικά, Διαπολιτισμικά, Διαμεσολάβησης). Μαθητές του σχολείου παρουσίασαν στους συμμαθητές τους και στους καθηγητές του σχολείου όλη τη δράση τους κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά και απέσπασαν, τόσο τα συγχαρητήρια, όσο και το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

 

Μεταξύ των τεσσάρων προγραμμάτων Erasmus που παρουσιάστηκαν ήταν και το «Innovating New Teaching Techniques for Our Future Schools» (INTERNET), στο οποίο το 5ο ΓΕΛ Βέροιας συμμετέχει ως εταίρος με σχολεία από το Hamm  (Γερμανία), τη Elda (Ισπανία), το Αδραμύττιον  (Τουρκία)  την Alba Iulia (Ρουμανία) και Inowroc?aw (Πολωνία). Οι μαθητές, που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση, παρουσίασαν στο κοινό τους στόχους του προγράμματος, και έκαναν αναφορά  σε εργαλεία των νέων τεχνολογιών που χρησιμοποίησαν καθώς στα συμπεράσματα από το  online βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Το διαδίκτυο που θέλουμε» που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια για όλους τους μαθητές από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία. Επίσης αναφέρθηκαν στις μετακινήσεις στην Γερμανία και Πολωνία αλλά και στην φιλοξενία των ξένων αποστολών στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2019.

Στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μεντρεσέ Τζαμί) φιλοξενήθηκε και φέτος η Γιορτή Λήξης Σχολικού Έτους 2018-19 για την παρουσίαση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και Καινοτόμων Δράσεων που υλοποιήθηκαν στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Παιδιά και εκπαιδευτικοί από 24 σχολεία παρουσίασαν στους πολίτες της Ημαθίας τις εργασίες τους το τριήμερο 16, 17 και 18 Μαΐου με ποικίλους και ευφάνταστους τρόπους: μουσικά και θεατρικά δρώμενα, επιμελημένες παρουσιάσεις, κατασκευές, εικαστικές δημιουργίες, χορό.

Ανάμεσα στα σχολεία του νομού Ημαθίας συμμετείχε ενεργά το 5ο ΓΕΛ Βέροιας, μαθητές του οποίου παρουσίασαν όλα τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-19 (Ευρωπαϊκά, Περιβαλλοντικά, Διαπολιτισμικά, Διαμεσολάβησης).

Μεταξύ των τεσσάρων προγραμμάτων Erasmus που παρουσιάστηκαν ήταν και το «Integrated Science Labs: the innovation of the scientific didactics» (ISLAB), στο οποίο το 5ο ΓΕΛ Βέροιας συμμετέχει ως εταίρος με σχολεία από την Πιατσέντζα (Ιταλία), τη Μαδρίτη (Ισπανία), τη νήσο Ρεουνιόν (Γαλλία) και την Μάια (Πορτογαλία). Οι μαθητές, που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση, παρουσίασαν στο κοινό τους στόχους του προγράμματος, κάνοντας αναφορά στα πειράματα που πραγματοποίησαν σχετικά με την παραγωγή σαπουνιών και βιοντίζελ από ελαιόλαδο, καθώς και στην φιλοξενία των ξένων αποστολών στην Ελλάδα το Μάιο του 2019.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ανέδειξαν την πορεία υλοποίησής του.

Διαβάστηκε 235 φορές